Kerk in Mechelen

ECEerste Communie

De eerste communie is de eerste volledige deelname aan de eucharistieviering in de kerkgemeenschap. Men ontvangt voor het eerst het Lichaam van Christus.

Ieder jaar ervaren wij hoe bijzonder het is voor een kind van zeven of acht jaar om voor het eerst volledig deel te nemen aan de Eucharistie. Op die leeftijd zijn deze kinderen in staat om zich met eenvoud en oprecht geloof open te stellen voor de liefde die God ons betoont in die heel bijzondere gave van Jezus Christus. Daarom is een dergelijk jaar van catechese zeker ook voor de ouders een gelegenheid tot dankbaarheid: om hun kind Ć©n om de wijze waarop wij door God worden bemind.

 

Veel voorkomende algemene vragen over de eerste communie worden beantwoord onder Vragen over eerste communie

Voor een overzicht van de data van de eerste communie in de verschillende Mechelse kerken, klik op: Data eerste communie.

 

Als u uw kind wil laten inschrijven voor de eerste communie of vragen hierrond heeft, kan u terecht op het Pastoraal Contact, tel. 015/27.19.90 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

De verantwoordelijken in de 3 Mechelse parochies zijn:

  • Voor de Catharinaparochie:
    Pastoor Kris Van den Bossche: tel. 0476/53.11.77 - 
    e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Voor de Lieve-Vrouweparochie en EmmaĆ¼sparochie: 
    Zuster Ann Van Steenweghen: tel. 0472/48.02.98 -
    e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.